woensdag 29 juni 2011

De Verkoopcoach neemt bezichtigingen over

Bron: vastgoedactueel door  Hoogte80 , dinsdag 28 juni 2011

Naast de makelaar, wordt nu de Verkoopcoach steeds vaker ingeschakeld om een woning sneller en beter te verkopen. Deze verzorgt de woningpresentatie en eventueel ook de bezichtigingen. Geen reden tot paniek voor makelaars: beide partijen werken in harmonie samen.
De stylist had zijn diensten al bewezen; uit diverse onderzoeken blijkt dat door zijn bijdrage woningen sneller en beter verkocht worden. "Wij zijn van mening dat iedereen zich het beste bij zijn core-business kan houden", aldus Marjolijn Linn, van Makelaarsland en House of Kiki. Dus, een makelaar regelt zakelijke aspecten als taxeren, onderhandelen en juridische zaken. En de Verkoopcoach is verantwoordelijk voor de woningpresentatie en bezichtigingen."


Tijd voor de klant

"Op die manier heeft iedereen de tijd voor de klant. De Verkoopcoach is in het leven geroepen doordat er steeds meer vraag naar bleek vanuit de markt. Makelaarsland werkte al samen met House of KIKI voor de styling van woningen en wij hebben daar toen een opleiding voor verkoopcoaches gecreëerd. De eerste en enige opleiding voor Verkoopcoaches in het land."

Goede samenwerking

"Verkoopcoaches zijn dezelfde personen als stylisten, maar wel speciaal opgeleid als coach. Zij leren onder meer hoe het makelaarsvak in elkaar zit. Daarnaast verzorgen zij onder andere verkoopstyling, fotografie, plattegronden en onderscheidende brochures. Zo kunnen zij júist goed samenwerken met makelaars, omdat ze weten wat belangrijk is voor de verkoop."

Makelaar te druk

"Wat wij merken is dat in deze tijd de makelaar heel erg druk is. Het aantal te koop staande woningen in zijn portefeuille is enorm. Er zijn wel bezichtigingen, maar er wordt uiteindelijk te weinig gekocht. Het is voor hem alleen maar fijn als iemand een deel van het werk uit handen neemt en ruimschoots de tijd neemt voor de klant. Zo is iedereen tevreden."

Het werkt

In Nederland zijn inmiddels 22 Verkoopcoaches actief verspreid over het hele land. Zij werken samen met Makelaarsland, maar ook met andere makelaars. Een coach kan zowel ingeschakeld worden door een particulier als door een makelaar. "Het mooie is dat ze elkaar absoluut niet voor de voeten lopen, maar juist heel goed aanvullen. Dat werkt!"

Meer weten over de verkoopcoach:
http://www.mijnverkoopcoach.nl
http://www.boostdesign.nl/verkoopcoach.html





Geen opmerkingen:

Een reactie posten