donderdag 3 februari 2011

3D visualisaties voor "moeilijke" woningen

Deze week heb ik een opdracht als verkoopcoach afgerond in Helden. Het ging om een vrijstaande woning met carport en twee woonunit achter de woning.

Persoonlijk vind ik dat deze woning ontzettend veel potentie heeft maar je moet de mogelijkheden wel kunnen zien. En laat dat nou juist het probleem zijn geweest. De huidige bewoners hielden ontzettend van verzamelen, ze vonden het dan ook erg gezellig om veel spullen om zich heen te hebben. Voor de verkoop van de woning was dit echter niet ideaal.

Omdat het erg veel werk was en erg drastisch was voor de verkopers om alles weg te halen heb ik een 3D model van de woning gemaakt. Het model geeft de huidige situatie weer maar dan met een eenvoudige inrichting. Samen met enkele detail foto's staat de woning nu toch goed gepresenteerd op Funda.

Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om te zien wat de werkelijke ruimtes zijn van de woning zonder afgeleidt te worden door spullen. Zie hier een greep uit het resultaat:

Vrijstaande woning in Helden

overview begane grond
woonkamer

woonkamer model

model eerste verdieping

Niet alleen voor dit soort woningen is een 3D presentatie ideaal maar ook voor leegstaande, net opgeleverde of nieuw te bouwen woningen. Het is een feit dat leegstaande woning kleiner ogen dan woningen die ingericht zijn doordat ze geen referentiekader hebben waar de grootte van een ruimte aan af te lezen is. Door de woning in 3D te visualiseren krijgen potentiƫle kopers een beter beeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten