woensdag 25 augustus 2010

Bijna de helft van de woningen staat langer dan 6 maanden te koop.

Ik heb vandaag even een klein onderzoek verricht op een van de grootste woningaanbod sites van Nederland. Momenteel staan er in Eindhoven 2684 woningen te koop. Daarvan staan 1211 woningen langer dan 6 maanden te koop, 67 woningen staan maximaal 14 dagen te koop en dagelijks komen er zo'n 10 tot 15 nieuwe woningen bij.

In percentages ziet het er als volgt uit:
  • 45,12% van de woningen staat langer dan 6 maanden te koop
  • 2,5% van de woningen staat korter dan 2 weken te koop

Is het niet schokkend dat bijna de helft van de woningen langer dan 6 maanden te koop staat? Sommigen zelf langer dan 1,5 jaar.

Het lijkt moeilijk om dit te veranderen maar het hoeft niet moeilijk te zijn. De beslissing ligt bij de verkopende partij.
Vaak wordt gedacht dat potentiƫle kopers maar "door alles heen" kunnen kijken. Maar in de meeste gevallen is dit niet zo. Als de woning niet "fris" en "ruimtelijk" overkomt op de foto's in de advertenties is het met een paar klikken of blikken gedaan. Weg potentiƫle koper, weg verkoopkans.

Door het inhuren van een professionele verkoopstylist vergroot je de kans op een snelle verkoop. Daarnaast hoef je de vraagprijs niet te verlagen omdat de woning niet onnodig lang te koop staat wat dus meer winst oplevert. De kosten van een verkoopstyling haal je er dus altijd uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten