woensdag 29 juni 2011

De Verkoopcoach neemt bezichtigingen over

Bron: vastgoedactueel door  Hoogte80 , dinsdag 28 juni 2011

Naast de makelaar, wordt nu de Verkoopcoach steeds vaker ingeschakeld om een woning sneller en beter te verkopen. Deze verzorgt de woningpresentatie en eventueel ook de bezichtigingen. Geen reden tot paniek voor makelaars: beide partijen werken in harmonie samen.
De stylist had zijn diensten al bewezen; uit diverse onderzoeken blijkt dat door zijn bijdrage woningen sneller en beter verkocht worden. "Wij zijn van mening dat iedereen zich het beste bij zijn core-business kan houden", aldus Marjolijn Linn, van Makelaarsland en House of Kiki. Dus, een makelaar regelt zakelijke aspecten als taxeren, onderhandelen en juridische zaken. En de Verkoopcoach is verantwoordelijk voor de woningpresentatie en bezichtigingen."


Tijd voor de klant

"Op die manier heeft iedereen de tijd voor de klant. De Verkoopcoach is in het leven geroepen doordat er steeds meer vraag naar bleek vanuit de markt. Makelaarsland werkte al samen met House of KIKI voor de styling van woningen en wij hebben daar toen een opleiding voor verkoopcoaches gecreëerd. De eerste en enige opleiding voor Verkoopcoaches in het land."

Goede samenwerking

"Verkoopcoaches zijn dezelfde personen als stylisten, maar wel speciaal opgeleid als coach. Zij leren onder meer hoe het makelaarsvak in elkaar zit. Daarnaast verzorgen zij onder andere verkoopstyling, fotografie, plattegronden en onderscheidende brochures. Zo kunnen zij júist goed samenwerken met makelaars, omdat ze weten wat belangrijk is voor de verkoop."

Makelaar te druk

"Wat wij merken is dat in deze tijd de makelaar heel erg druk is. Het aantal te koop staande woningen in zijn portefeuille is enorm. Er zijn wel bezichtigingen, maar er wordt uiteindelijk te weinig gekocht. Het is voor hem alleen maar fijn als iemand een deel van het werk uit handen neemt en ruimschoots de tijd neemt voor de klant. Zo is iedereen tevreden."

Het werkt

In Nederland zijn inmiddels 22 Verkoopcoaches actief verspreid over het hele land. Zij werken samen met Makelaarsland, maar ook met andere makelaars. Een coach kan zowel ingeschakeld worden door een particulier als door een makelaar. "Het mooie is dat ze elkaar absoluut niet voor de voeten lopen, maar juist heel goed aanvullen. Dat werkt!"

Meer weten over de verkoopcoach:
http://www.mijnverkoopcoach.nl
http://www.boostdesign.nl/verkoopcoach.html





donderdag 23 juni 2011

Een blikje knakworst en een potje erwten, decoreren is een lust.

Ik was weer eens toe aan wat nieuwe decoratie in mijn woonkamer. Ik had net een kookprogramma op tv gezien waar ik door geïnspireerd werd om eens in mijn kasten te snuffelen. Daar kwam ik een potje erwtjes en worteltjes tegen en een blikje knakworst. 

 

















Je zou denken: wat heeft dat nou weer met decoreren te maken maar zelfs hier kun je wat mee. De potjes die we de dagen erna opgemaakt hebben zijn windlichten geworden door simpelweg de etiketten te verwijderen en er een theelichtje in te plaatsen. De blikjes dienen als metalen vaasjes die een stoer contrast geven aan de zacht roze bloemen. Het dienblad had ik nog liggen maar werd niet gebruikt. 




donderdag 16 juni 2011

Budget interieurtrend zomer 2011: bloem en blad

Wat je deze zomer veel ziet in de interieurtrends en in de winkels zijn ontwerpen met bloem en blad motief. Eerder zagen we al dat de natuur naar binnen werd gehaald en nu wordt dit ook doorgevoerd in patronen

Daarnaast is de kleur groen een ontzettend belangrijk kleur in dit geheel. Dit kan variëren van Lime groen tot Mosgroen tot het modernere Kiwi-groen. De kleur groen is rustgevend, natuurlijk en fris en heeft een positieve invloed op het concentratievermogen. 

Om deze trend op een leuke manier te integreren met je interieur zou je de volgende items kunnen gebruiken. Ook dit keer is er weer goed op het budget gelet zodat je niet te diep in de buidel hoeft te tasten. De producten die je hieronder ziet zijn te vinden bij Ikea, Leenbakker en Kwantum. De links naar de pagina's van de producten staan onderaan dit artikel.


Een manier om de trend met het bladmotief door te voeren is om de kussens in uw interieur te vervangen. De combinatie van dit natuurlijke groene kussen van Leenbakker en het bladmotief op het Ikea kussens vormen een mooi geheel.











Het doorvoeren van het bloemmotief kan bijvoorbeeld door het gebruik van deze lampenkap en dit kussen van Leenbakker. Door alleen de kap van een lamp te vervangen blijven de kosten laag.












Een origineel idee voor wanddecoratie is om deze placemats van Ikea onder elkaar aan de wand te hangen. Ik heb het idee even gevisualiseerd. De totale kosten van deze decoratie bedragen €5,97. Daar kun je geen buil aan vallen toch?








Nog even de links naar de producten:

woensdag 8 juni 2011

Favoriete vakantiebestemming als inspiratiebron: Florida

Een paar dagen geleden was het zo'n lekker weer dat ik moest denken aan vakantie. Wat is het heerlijk om er af en toe uit te zijn.

Vele van ons hebben wel een favoriete vakantiebestemming. Voor mij is dat Florida, en dan richting Orlando. Ik vind het zo heerlijk daar dat ik er wel zou willen wonen. Op dit moment is dat helaas nog niet zo en ik ben er ook niet op vakantie dus had ik het idee om Florida maar eens hierheen te halen. Het werd mijn inspiratiebron voor het omtoveren van een woonkamer. Niet de interieurs in Florida maar de exterieurs hebben me geïnspireerd.

De originele woonkamer ziet er zo uit:






Het straatbeeld in Florida ziet er ongeveer zo uit:







Daarnaast staat Florida bij ons natuurlijk bekend om de palmbomen en de "oranges" dus die mogen niet ontbreken in het interieur. Dit is het resultaat: een rustige basis geïnspireerd door de daken, de huidige vloer van de originele woonkamer, het groene gras in de voortuinen, het wit van de huizen en oprijlanen en de oranje 'sinaasappel' accenten.