donderdag 17 februari 2011

Interieurtrend voorjaar 2011: poeder en pastelkleuren



Een van de interieurtrends van het voorjaar van 2011 krijgt verschillende benamingen. De een noemt het "Bohemian", de ander "pastel/poeder/schepijs", weer een ander noemt het "Sheer romance". De basis van deze trend wordt gevormd door poeder en pastelkleuren, lichte en natuurlijke materialen.  Ook zien we in deze trend maar ook in andere voorjaarstrends veel rotan terug.

Ook deze keer heb ik een collage gemaakt van artikelen die bij diverse betaalbare winkels te verkrijgen zijn. Met een paar kleine aanpassingen is je interieur weer helemaal up to date. En voor deze prijzen kun je nog eens wat veranderen.





  1. Vaas Ikea €12,95 http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/10175103
  2. Kandelaars Kwantum nu €1.99 http://www.kwantum.nl/woningdecoratie/sfeerlichthouders/kandelaars/0766417
  3. Schaal Ikea €14.95 http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70141110
  4. Kussen H&M €19,95 http://shop.hm.com/nl/homeprespring?ct=1297945861668
  5. Kussen Leenbakker €6.99 http://www.leenbakker.nl/nl/assortiment/kussens/sierkussen_isabel.aspx
  6. Kussen Ikea €12.95 http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00190316
  7. Mand Leenbakker €7.50 http://www.leenbakker.nl/nl/assortiment/opbergen/manden/opbergmand_waterhyacinth%282%29.aspx 
  8. Plaid Ikea €14.95 http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/60131593

woensdag 9 februari 2011

Woningfotografie

Deze keer wil ik de verschillen laten zien tussen een woningpresentatie waar geen aandacht aan is besteed en een waar wel aandacht aan is besteed. 

Eind januari heb ik voor een woning in Eindhoven de woningfotografie verzorgd. Ik ben van tevoren langsgegaan en heb aangegeven wat de bewoners het beste even aan konden passen en twee dagen later ben ik te foto's gaan maken. Er is dus vrijwel niets gebeurd aan styling maar toch is er al een wezenlijk verschil te zien tussen te foto's die in eerste instantie op Funda stonden en mijn foto's die nu op Funda staan. 

Kijk en oordeel zelf op welke foto's u eerder af zou gaan en op welke foto's u juist af zou knappen.

Makelaar
  
BOOST Interieur Design


Makelaar

BOOST Interieur Design
Makelaar
BOOST Interieur Design
Makelaar
BOOST Interieur Design
Makelaar
BOOST Interieur Design
Makelaar
BOOST Interieur Design
Makelaar
BOOST Interieur Design

donderdag 3 februari 2011

3D visualisaties voor "moeilijke" woningen

Deze week heb ik een opdracht als verkoopcoach afgerond in Helden. Het ging om een vrijstaande woning met carport en twee woonunit achter de woning.

Persoonlijk vind ik dat deze woning ontzettend veel potentie heeft maar je moet de mogelijkheden wel kunnen zien. En laat dat nou juist het probleem zijn geweest. De huidige bewoners hielden ontzettend van verzamelen, ze vonden het dan ook erg gezellig om veel spullen om zich heen te hebben. Voor de verkoop van de woning was dit echter niet ideaal.

Omdat het erg veel werk was en erg drastisch was voor de verkopers om alles weg te halen heb ik een 3D model van de woning gemaakt. Het model geeft de huidige situatie weer maar dan met een eenvoudige inrichting. Samen met enkele detail foto's staat de woning nu toch goed gepresenteerd op Funda.

Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om te zien wat de werkelijke ruimtes zijn van de woning zonder afgeleidt te worden door spullen. Zie hier een greep uit het resultaat:

Vrijstaande woning in Helden

overview begane grond
woonkamer

woonkamer model

model eerste verdieping

Niet alleen voor dit soort woningen is een 3D presentatie ideaal maar ook voor leegstaande, net opgeleverde of nieuw te bouwen woningen. Het is een feit dat leegstaande woning kleiner ogen dan woningen die ingericht zijn doordat ze geen referentiekader hebben waar de grootte van een ruimte aan af te lezen is. Door de woning in 3D te visualiseren krijgen potentiƫle kopers een beter beeld.