donderdag 28 oktober 2010

Uitvoering Design Consult

De afgelopen week heb ik twee opdrachten mogen uitvoeren. Het betrof 2 keer een design consult.

Het eerste consult vond plaatst in een villa met een prachtige voortuin omringd met hoge bomen. Er waren twee hoofdpunten waar de bewoners mee zaten namelijk het gebrek aan natuurlijke lichtinval en de kleur blauw wat een erfenis was van de vorige bewoners en in bijna elke ruimte terug kwam. In vier uur tijd heb ik samen met mijn stagiaire een nieuw indelingsplan en verlichtingsplan opgesteld. Daarnaast hebben we adviezen gegeven over kleur en materiaal gebruik en mogelijkheden voor eventuele kleine verbouwingen aangegeven. Zowel de opdrachtgevers als wij hebben een leuke en effectieve middag gehad.

Het tweede consult vond plaatst in een twee-onder-een kap woning waar al jaren geen onderhoud meer aan was gepleegd. De opdrachtgever wil de woning een complete metamorfose geven en heeft grootse plannen. Samen met de opdrachtgever hebben de verbouwingsplannen uitgedacht en uitgetekend in 3D. Ook hebben we een ontwerp gemaakt van de meubelopstelling en kleur en materiaal advies gegeven. Ook bij deze opdracht was de opdrachtgever zeer tevreden, en als de opdrachtgever blij is zijn wij natuurlijk ook blij.

Kortom: we kunnen terugkijken op twee ontzettend leuke en productieve geslaagde opdrachten. Op naar de volgende!!

woensdag 13 oktober 2010

Interieurfotografie

Aangezien ik nogal wat foto's maak van woningen en inrichtingen ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe fotocamera. Ik had al wat research gedaan en kwam daarbij uit op 3 camera's. De eerste was de Nikon D90, de tweede de Canon EOS 550D en de derde de Sony A550. Alledrie zijn het semiprofessionele spiegelreflex camera's waar erg goede verhalen over geschreven worden.

Om wat meer gerichte informatie te verkrijgen had ik besloten maar eens naar een goede fotozaak te gaan waar ze verstand hebben van zaken. Ik kwam terecht bij Cityfoto. Daar heb ik alledrie de modellen kunnen zien en uit mogen proberen. 

De eerste die voor mij afviel was de Nikon D90 welke tevens de duurste van de drie was. De reden waarom deze afviel was met name vanwege het ontbreken van de live view functie. Dit houd in dat je bijvoorbeeld instellingen in de belichting niet direct kunt zien voordat je de foto maakt. Daarnaast was de camera een stukje zwaarder dan de andere twee.

De keuze tussen de Canon en de Sony was erg moeilijk te maken maar uiteindelijk heb ik me laten overtuigen door de handige snufjes die op de Sony A550 zitten zoals bijvoorbeeld het kantelbare scherm wat op de camera zit. Ook was de camera iets goedkoper dan de Canon wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is terwijl de kwaliteit zeker zo goed is. Ook is de Sony sneller dan de Canon. Natuurlijk zijn er ook genoeg voordelen voor de Canon te bedenken maar het is maar net wat je belangrijk vind.

Ik ben erg blij met mijn keuze en hoop jullie binnenkort wat mooie resultaten te kunnen laten zien. Nog even een plaatje:




donderdag 7 oktober 2010

BOOST heeft er zin in!

Sinds woensdag loopt er een actie op http://www.groupon.nl waarbij mensen een voucher kunnen kopen voor een verkoopstyling of interieurconsult van 4 uur door BOOST Interieur Design. Tot nu zijn is de respons hoog dus we gaan het lekker druk krijgen de komende tijd. De actie loopt nog tot donderdag 07 oktober 2010, 24.00 uur.

We kijken er erg naar uit om alle klanten te bezoeken! 

zaterdag 2 oktober 2010

Bezoek woonbeurs Amsterdam

Afgelopen donderdag heb ik samen met mijn stagiaire en een collega binnenhuisarchitect de woonbeurs in Amsterdam bezocht. Er waren veel grote merken, winkels en ontwerpers aanwezig. Zo hebben we de stand van Jan des Bouvrie bezocht, maar ook die van 101 Woonideeën, Loods 5, Leenbakker, Ariadne wonen en Goossens. Verder waren er een aantal stands met haarden, deurbeslag/ hang- en sluitwerk, vloeren, shutters en verlichting.

We hebben veel gezien maar een aantal zaken sprongen er voor mij uit. Een daarvan was een haard van Schrier B.V. Deze zie je op de foto hieronder die ik op de beurs heb gemaakt. Wat ik zo mooi vind aan dit ontwerp is dat de ombouw bestaat uit houtblokken in een frame. De manier waarop het gewei boven de haard is samengesteld sluit ook helemaal aan bij de vorm die het haardvuur aanneemt. Een erg mooi geheel.


Een ander ontwerp wat me aansprak was deze natuurstenen wastafel. Deze wastafel is ontzettend zwaar en kan daarom alleen geplaatst worden op een stevige ondergrond. Het is dus niet geschikt om op een plank aan de muur te plaatsen. Elke wastafel van dit ontwerp is uniek omdat elke steen die hiervoor gebruikt wordt uniek is. Dit maakt het een uniek en kostbaar ontwerp. 


Een aantal andere mooie ontwerpen en producten waren deze architectonische lamp te vinden bij Sjakie’s in Haarlem, de shabby slaapkamer van VT Wonen, de “stokken met sokken” zoals ik ze maar even noem van VT Wonen en de standbouw van Loods 5 welke me een beetje deed denken aan een speelgoed bouwpakket, erg mooi gedaan.